Bøger/artikler

 

Flerkulturelle Rødder

www.sameksistens.dk/boganmeldelser/2013/flerkulturelle-rodder/

11-12-2013

Grundig og konstruktiv anmeldelse af Flerkulturelle rødder i netavisen Sameksistens.dk: “Det er en værdifuld bog, som giver en nyttig og indsigtsfuld viden, der er meget brugbar i forhold til de udfordringer vi står over for i dagens Danmark. Og det er en bog, som udfordrer til både eftertanke og handling”.

Flerkulturelle Rødder Anmeldelse PsykNyt 5.10.2013
Anmelderen psykolog Jytte Gandløse fik udbytte af at læse bogen på trods af, at hun gennem mange år har arbejdet med mennesker fra forskellige kulturer. Hun fik øje på “inspirerende nye tilgange både fra den forskning forfatterne refererer til, og de interviews, der er i bogen”. Hun anbefaler bogen til alle indenfor det kliniske område og indenfor det sociale område, hvor den burde være “must”.

 

Flerkulturelle Rødder har fået en flot anmeldelse i avisen Nyt på Tværs fra Tværkulturelt Center i København. “Ud over at være en interessant læseoplevelse, kan den være en stor hjælp for alle, der arbejder med flerkulturelle danskere”, skriver Hanne Vesalainen Hirslund, der selv er født i Nepal af finske forældre. 3 .september 2013.

“De nye brobyggere”

Flerkulturelle rodder_Anmeldelselse i TVC

 

En fin anmeldelse på Folkeskolen.dk: “Bogen kan bruges som debatbog, men kan også med fordel bruges i uddrag i folkeskolens ældste klasser som indlæg i diskussioner om forskellighed og fællesskab i vores samfund”. 19. august 2013.

http://www.folkeskolen.dk/532533/de-flerkulturelle-unge-har-resurser

 

”Flerkulturelle rødder” er en glimrende arbejdsbog til mennesker der arbejder med indvandrere og andre med flerkulturel baggrund, lyder Liniens anmeldelse.

http://www.liniens.dk/flerkulturelle-r%C3%B8dder

 

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/485548:Kronik–Ny-flerkulturel-personlighedstype-vinder-frem?fb_action_ids=4055077187513&fb_action_types=og.recommends&fb_sour

 

http://dpf.dk/produkt/b%C3%B8ger/8287/flerkulturelle-r%C3%B8dder

 

http://www.u-landsnyt.dk/print/120333

 

http://www.sondagmorgen.dk/analyser/ny-flerkulturel-personlighedstype-vinder-frem/

 

Maria Christensen og Svend Løbner har arbejdet i ca. to år på at researche og skrive bogen “Flerkulturelle Rødder – styrker og udfordringer ved en flerkulturel opvækst”. Bogen udkom den 9. november på Dansk Psykologisk Forlag.

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————-

Det interessante indlæg i DR på Apropos den 17.10.2012 om hjemmet od nutidens nomader.

Download lydfil fra DR:

 

Nutidsnomader. Rejsens psykologiske udfordringer.

Af Maria Christensen

Forlagets resumé og beskrivelse

Nutidsnomader bor ikke i telte og bevæger sig ikke rundt i landskabet på kamel- eller hesteryg. De bor derimod i huse og deres befordringsmidler er fly og bil. Tusindvis af danskere har et globalt ærinde og hele verden som deres virkested via deres arbejde for det private erhvervsliv, Udenrigsministeriet, FN-organisationer samt humanitære organisationer.
I bogen belyser forfatteren de psykologiske aspekter, der knytter sig til de fysiske, kulturelle og sociale forandringer, som nomadetilværelsen indebærer

Bogens forfatter er psykolog og har i 15 år beskæftiget sig med nomadetilværelsens særlige livsstil – både som deltager og iagttager. I bogen trækker hun bl.a. på erfaringer fra langvarige ophold i Zambia og Nepal samt et omfattende psykologarbejde. Hun belyser de psykologiske aspekter, der knytter sig til de fysiske, kulturelle og sociale forandringer, som nomadetilværelsen indebærer og sætter fokus på selve mødet med og tilpasningen til nye kulturer. “Det er min opfattelse, at den livsstil jeg beskriver i bogen, er kommet for at blive, og at der derfor er et behov for at belyse konsekvenserne af den.”

Nutidsnomader Rejsens psykologiske udfordringer. 2. oplag. Af Maria Christensen. 191 sider, 15 x 21 cm. Ill: 4 tegninger og figurer. [Udgivet 2003]

Optryk – originaludgave 1996

UDDRAG AF INDHOLD: Nomadens nye livssituation (de fysiske levevilkår, de kulturelle forskelle). Nomadetilværelsen udfordrer (hvad har betydning for tilpasningsprocessen, personlighedstypen, erfaringer, forventninger). Dynamisk tilpasning (chokfasen, reaktionsfasen, bearbejdningsfasen, det omvendte kulturchok). Børn og kulturmødet (identitetsdannelse, sprog og udvikling, aldersgruppernes forskellige problemer, børns tilpasning til fremmede kulturer). Nutidsnomader – en livsstil. Intervention i akutte kriser. Udvalgt litteratur.

UDGIVER:
Mellemfolkeligt Samvirke
Borgergade 14, 1300 København K

Forlaget er lukket, men overtaget af Geografforlaget.

Bogen kan købes hos forfatteren og koster 300,00 Dkr. inkl. forsendelse.

Send bestilling til: maria@mariachristensen.dk

 

Artikler: Psykolog i Mozambique. Af Elsebeth Aller. Pdf

Psykolog i Mozambique

 

 

portraet
Maria Christensen
Cand. psych. med over 20 års erfaring
Har humor som varemærke
Lever og tænker som en flerkulturel
Taler 5 sprog og føler sig som europæer
logo_psyc
Medlem af Dansk Psykologforening
 
Læs min blog